Bi morali sprejeti plače v bitcoinih?

Na to vprašanje se trudi odgovoriti tudi najbolj trden evangelist Bitcoinov. OK, mogoče ne najbolj trden Toda v prvi kriptovaluti na svetu je veliko “vernikov”, ki svoje plače ne bi sprejeli v bitcoinih. Zakaj ne?

No, izračun davkov (da ne omenjamo davkov za nazaj) na Bitcoin je precej nočna mora. Prepovedano je na kopici krajev in ni splošno sprejeto.

Tudi soustanovitelj in izvršni direktor spletnega mesta za kotiranje kriptovalut CoinSchedule, Alex Buelau pravi: »Bitcoin ni nikjer sprejet, vse, kar želite kupiti, pisarniški material, oprema, računalniki, vino, ne morete plačati s kripto. ”

In potem je tu nestanovitnost.

Nekaj ​​dni super, naslednji katastrofalno. Ampak hej, nekje moraš navdušiti, kajne?

Toda če ne živite v državi, kjer potrebujete kovček, poln gotovine, namesto denarnice, da greste v vogalno trgovino, bi bila uporaba Bitcoina kot stabilne alternative fiat valuti lahko resnično zelo tvegana.

Bi torej sprejeli svoje plače v bitcoinih? In če je tako, kaj morate vedeti?

Zakaj sprejeti svoje plače v bitcoinih

Če vam ni treba takoj dostopati do vašega dohodka, veste, da bi lahko trg v trenutku šel navzgor ali navzdol, in kot bi bili zgodnji uporabnik, boste morda želeli svoje plače sprejeti v bitcoinih.

“Leta 2013 sem sprejel plače v bitcoinih in to je bila največja stvar, ki sem jo kdajkoli storil!” Dan Nainan–Rekel z ravnim obrazom in vse. Seveda to, da smo pred petimi leti plačali nekaj sto dolarjev Bitcoina v primerjavi z njegovo trenutno vrednostjo, ni smeh. Če bi se soočili s takšno statistiko, bi si kdo plačal v Bitcoinih.

“To bi se na koncu izkazalo za daleč najbolje plačano oddajo, kar sem jih kdajkoli naredil,” nam zaupa. Prav zares. Tudi s kolosalnim dvigom na skoraj 20.000 dolarjev in ostrim strmim padcem takoj po tem je Dan še vedno zajeten dobiček.

Toda to ne pomeni, da boste.

Kljub temu da je vrednost Bitcoina manj predvidljiva kot angleško poletje, Chris Castiglione pravi: »Sem profesor na univerzi Columbia, kjer poučujem o verigi blokov. Predavam tudi tečaj z imenom Enomesečni Bitcoin & Ethereum. »100% bi sprejel svoje plače v bitcoinih. Prepričan sem, da bodo kriptovalute valuta prihodnosti. ”

Kaj pa njegova nestanovitnost cen? “Če je kdo zaskrbljen zaradi nestanovitnosti kripto, potem lahko najde tolažbo, ko ve, da ima sposobnost, da po prejemu neposredno pretvori v USD,” odgovarja.


Drug zagovornik Bitcoina je Matvey Dyadkov, izvršni direktor platforme za spletno oglaševanje Bitmedia.io, ki sprejemajo plačila samo z digitalno valuto. On reče:

»Kriptovaluta postaja vse bolj pogosta, zato je omogočiti ljudem plačilo s kriptovaluto precej pametna ideja. Poleg tega olajša mednarodna plačila. Poskusite poslati denar z bančnim nakazilom ali PayPalom v drugo državo. V 80% primerov boste imeli težave. “

Kaj morate vedeti o pravnem vidiku?

zakonitost bitcoinov

Victoria Griesdoorn, vodja operacij pri Kriptokade ponuja nekaj trdnih nasvetov. “Če bi razmišljal, ali bi želel, da mi celotne plače ali del plač izplačujejo v kriptovalutah, bi pregledal, ali je to zakonsko mogoče v mojem kraju bivanja.”

To se ne razlikuje samo od države do države, ampak celo od države do države. National Law Review je ocenil pravni položaj v ZDA in ugotovili, da je na zvezni ravni mogoče plače delno izplačevati v kriptovaluti. Vendar je to le toliko časa, dokler se minimalna plača in nadomestilo za nadure plačujejo v ameriških dolarjih.

»Torej, morebitne plače, ki bi bile večje od minimalne plače, bi se lahko izplačevale prek drugih instrumentov, vključno s kriptovalutami. Vendar imajo nekatere zvezne države, zlasti Maryland in Pennsylvania, svoje zakone, ki urejajo, da je treba plače izplačevati v ameriških dolarjih. Zato je odvisno, kje prebivam in katera delovna zakonodaja velja zame, ali je prejemanje plač v kriptovaluti sploh zakonsko mogoče. “

Ian Kane, soustanovitelj Ternio blockchain startup pravi: »Največji izziv trenutno v smislu popolne kompenzacije v kripto je obstoječa ameriška zakonodaja. ZDA vse žetone / kovance obravnavajo kot vrednostne papirje, za razliko od države, kot je Švica, kjer obstajajo 3 kategorije – uporabnost, valuta in varnost. Upam, da bodo ameriški zakoni sčasoma dohiteli. ” Vsi njegovi zaposleni dobijo nadomestilo v fiat valuti in tudi žetone podjetja TERN.

Koliko denarja ste pripravljeni izgubiti?

Bitcoin bi bil precej draga kriptovaluta, ki bi jo bilo treba plačati, če bi ga nameravali redno pretvarjati v fiat valuto. Zato se morate vprašati, koliko denarja ste pripravljeni izgubiti in kako hitro potrebujete dostop do svojih plač?

Griesdoorn deli: “Razmislil bi, koliko svojih plač lahko tudi izgubim. Kriptovalute so razmeroma novo finančno orodje in trg je zaznamoval veliko nestanovitnost. Kot take bi bilo treba kriptovalute obravnavati kot visoko tvegane (bolj kot uveljavljena finančna orodja, kot so delnice, obveznice in vrednostni papirji). “

Ty Smith je soustanovitelj podjetja Crypico, samostojna platforma, ki uporabnikom omogoča plačilo in plačilo v kateri koli kriptovaluti. Kljub temu, da verjame v kriptovalute, ljudem vseeno svetuje, naj ravnajo previdno.

“Ena največjih stvari, na katero bi ljudem rekel, naj bodo previdni, je izračun davka. Razvijajo se rešitve, ki olajšajo kripto davke, vendar se še ni nič uresničilo, zato boste morda potrebovali specializiranega računovodjo.”

In na vprašanje o primernosti Bitcoina kot plačila za plače pravi: “Nestanovitnost kriptosvetov je še vedno previsoka, da bi jo lahko plačali po določeni vrednosti. Plačilo s kriptovalutami je zagotovo tveganje, a če ste dovolj tolerantni do tveganja, ponuja možno prednost, ki po mojem mnenju odtehta slabo. V tem trenutku tega ne bi priporočal kot edini način dohodka. ”

Ne dajajte vseh jajc v eno košaro

Jajca v eni košarici

Osnovno sporočilo tistih, ki vedo, je, da ne dajte vseh jajc v eno košaro. Kot pri vseh naložbenih ali finančnih odločitvah tudi pametna poteza ni, da vseh virov dohodka vedno hranite na istem mestu. Banke gredo trebuh navzgor, Bitcoin borze se vdrejo. Tudi polnjenje vzmetnice z gotovino je komaj koristno, če vaša hiša vname ogenj.

»Vodim rast in vsebino za CoinCircle, kripto zagon, «pravi Chance Abbott,» in ne bi želel prejemati Bitcoin kot plačilo. Visoke provizije za transakcije, počasen blok čas in davčna nočna mora, ki prihaja iz vsake transakcije, ki sproži davke na kapitalski dobiček, so dovolj, da mi preprečijo, da bi želel biti plačan v Bitcoinu. Zaenkrat imam raje plačilo v fiatu in se odločim, koliko bi dejansko želel vložiti v kriptovaluto. «

Soustanovitelj pri OpenWater Tim Spell zaposlenim v Bitcoinu izplačuje bonuse, hkrati pa svetuje previdnost. »Čeprav se morda zdi idealistično, da vam delodajalec plača z Bitcoinom, je resničnost takšna, da bi življenje izključno od Bitcoinov predstavljalo veliko nevšečnost. Morda bo kakšen dan daleč na daljavo, ko bo Bitcoin postal privzeta valuta za poravnavo, toda za zaposlene danes bi bilo morda bolje, da po plačilu davkov preprosto uporabite preostalo fiatno valuto za nakup Bitcoina. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map