Bitcoin v primerjavi z zalogami na razvijajočih se trgih | Katero sredstvo je za vas boljše?

V različnih obdobjih v zadnjem desetletju so tako delnice Bitcoin kot tudi hitro rastoče trge uživale znaten dobiček. Vendar je včasih vsak od njih trpel tudi nekaj divjih udarcev gospoda Marketa. Torej, preučimo uspešnost zalog Bitcoin v primerjavi z rastočimi trgi in preučimo relativne moči in slabosti teh dveh ključnih finančnih trgov. Obiščite Modro gorivo za najboljše vodiče pri učenju novih veščin.

Ta članek bo prikazal primerjalno relativno moč (RS) Bitcoina v primerjavi s ključnim skladom, s katerim se trguje na borzi (v nadaljevanju: EEM, iShares MSCI Emerging Markets ETF) v šestih ključnih časovnih obdobjih. Ogledali si boste, kako je BTCUSD posloval z EEM v zadnjih treh, šestih, 12, 24 in 36 mesecih. Videli boste tudi, kako je Bitcoin v zadnjih petih letih dramatično presegel EEM. Videli boste, da je Bitcoin celo presegel zaloge velikega brazilskega rudarskega podjetja in velike azijske polprevodniške družbe, ki je prinesla veliko Seznam načinov iskanja knjig o kriptokovancih, kjer boste našli zelo dragocene informacije.

Končno boste dobili vpogled v to, zakaj vlagati v Bitcoin in vlaganje v delnice v nastajajočih trgih (EM) bi lahko pomenilo dobro kombinacijo dolgoročnih naložb.

Bitcoin proti nastajajočim trgom: ključni podatki RS

EEM je bil izbran kot pooblastilo za zaloge nastajajočih trgov iz teh razlogov:

 • Trguje ves dan (od 930 do 1600 ET), od ponedeljka do petka (razen praznikov).
 • Je med najbolj likvidnimi od vseh delnic ETF, ki niso del ZDA.
 • Njegova imetja vključujejo raznoliko paleto več kot 900 zalog.
 • Ponuja široko paleto likvidnih klicev in prodaj opcije.
 • Tako kot Bitcoin lahko tudi v realnem času kupujete, prodajate ali prodajate na kratko.
 • Ta ETF vlagateljem ponuja realističen pogled na neameriške priložnosti za vlaganje delnic.

Statistika Bitcoin (BTCUSD) v primerjavi z EEM RS od konca kripto trga decembra 2017 trenutno daje prednost EEM. Od takrat sta oba trga v padcu, vendar je bila prodaja EEM-a manj resna. Kljub temu bikovski tehničniki predlagajo skorajšnji rally BTCUSD. Kar zadeva EEM, je spet ključna nizkokolesna formacija, ki se trenutno ponaša z nizom sedmih za sedem.

Kratkoročna statistika (eno leto ali manj)

Trimesečna uspešnost BTCUSD: (39,99) odstotkov

Uspešnost trimesečnega EEM: (3,17) odstotka

Zmagovalec RS: EEM

Šestmesečna uspešnost BTCUSD: -39,99 odstotka

Šestmesečna uspešnost EEM: -7,31 odstotka

Zmagovalec RS: EEM

12-mesečna uspešnost BTCUSD: -73,91 odstotka


12-mesečna uspešnost EEM: -18,52 odstotka

Zmagovalec RS: EEM

Jasno je, da na kratkoročni lestvici RS ni tekmovanja. Res je, da je EEM dosegel nekaj zadetkov v vseh treh bližnjih časovnih okvirih. Vendar pa je njegova vrednost erodirala veliko počasneje kot BTCUSD.

Dolgoročna statistika (dve leti ali več)

24-mesečna uspešnost BTCUSD: +247,04 odstotka

24-mesečna uspešnost EEM: +11,18 odstotka

Zmagovalec RS: BTCUSD

36-mesečna uspešnost BTCUSD: +813,58 odstotkov

36-mesečna uspešnost EEM: +26,76 odstotka

Zmagovalec RS: BTCUSD

Petletna uspešnost BTCUSD: +370,82 odstotka

5-letna uspešnost EEM: -0,13 odstotka

Zmagovalec RS: BTCUSD

Ključne zaloge nastajajočih trgov: Bitcoin tudi zmaga

Če bi 4. januarja 2016 vlagali v delnice Taiwan Semiconductor and Manufacturing (TSM) in BTCUSD, bi se vaš kripto holding znatno povečal kot delnice TSM:

36-mesečna uspešnost BTCUSD: +784,12 odstotka

36-mesečna zmogljivost TSM: +58,31 odstotka

Zmagovalec RS: BTCUSD

Tukaj je pogled na 3-letno primerjavo uspešnosti brazilskega rudarskega velikana Vale, S.A. (VALE) in BTCUSD:

36-mesečna uspešnost BTCUSD: +784,12 odstotka

36-mesečna uspešnost VALE: +343,67 odstotka

Zmagovalec RS: BTCUSD

Ne glede na to, ali ga primerjamo z EEM, TSM ali VALE, je dolgoročna uspešnost Bitcoina impresivna. V daljšem časovnem obdobju vprašanje Bitcoin proti nastajajočim trgom vsekakor najde svoj odgovor v decentralizirani digitalni zamisli gospoda Nakamota.

EEM: potencialne prednosti in slabosti

EEM ima široko paleto zalog iz držav v razvoju, kot so Argentina, Brazilija, Kitajska, Indija, Indonezija, Malezija, Mehika, Filipini, Rusija in Tajska. Uvršča se tudi na zaloge, ki prihajajo iz naprednejših držav, kot sta Južna Koreja in Tajvan, ter nekaj več. Posamezne delnice EM lahko vlagateljem in špekulantom ponudijo potencial za velike dobičke. Vendar pa se lahko tudi te nestanovitne delnice hitro zmanjšajo, kar povzroči resna črpanja portfelja. Glede na te realnosti trgovanje a košara raznolikih delnic EM prek EEM lahko povzroči nekoliko bolj gladko krivuljo lastniškega portfelja.

Dodajanje EEM v naložbeni portfelj vam lahko nudi naslednje prednosti:

 • Izpostavljenost mednarodnim naložbam za ameriške vlagatelje
 • Svetovno zastopanje delniškega sektorja in industrijske skupine
 • Zmanjšanje tveganja, specifičnega za podjetje (slaba poročila o zaslužku, škandali podjetja, regulativna vprašanja ali vprašanja v trgovini)
 • Nadpovprečni potencial rasti, odvisno od gospodarskih ciklov držav, ki jih predstavljajo zaloge v EEM

Zdaj, samo zato, ker imajo nekatere delnice EEM v vašem portfelju prepoznavne prednosti, ne prezrite možnih tveganj:

 • Valuta posamezne države propada oz hiperinflacija (Argentina je nedavni primer)
 • Politična nestabilnost (vojaški udari, predsednik, ki prevzame diktatorske pristojnosti itd.)
 • Mednarodne trgovinske vojne lahko povzročijo tudi opustošenje s spodnjimi mejami in cenami delnic podjetij s sedežem v EM.

Trenutna tehnična podlaga za EEM

Tehnična karta, ki si jo boste ogledali, je med bolj edinstvenimi, s katerimi se boste kdaj verjetno srečali. EEM se ponaša z enim najbolj zanesljivih ritmov cenovnega cikla med glavnimi ETF-ji. To je izjemno redko videti sedem zaporedni nizkociklistični padci, ki se oblikujejo pravočasno, na katerem koli finančnem trgu. Kljub temu je EEM uspel še enkrat doseči ta osupljiv podvig:

bitkoin v primerjavi s trgi v vzponu EEM

EEM, dvotedenski grafikon: Ta ključni ETF za hitro rastoče trge je pravkar znižal nizko število koles. Bo ta postopek spodnjega dela privedel do nove možnosti nakupa? Slika: MotiveWave Ultimate.

V prihodnjih dneh se bo morda zdelo, da bo naklonjen trgovanju, toda čas bo pokazal. Ne pozabite, da samo zato, ker se vzorec grafikona vedno znova ponavlja (in z uspešnim naložbenim rezultatom), je rezultat kakršnega koli trgovanja ali naložbene priložnosti povsem naključen rezultat, ki ni povezan s serijo zmagovalcev ali poražencev, ki so bili pred tem. To je razlog, zakaj ranča nikoli ne stavite na katero koli trgovinsko postavitev ali trg, ne glede na to, kako volovski ali medvedji se lahko priložnost prikaže kot.

Najnovejši vzorec grafikona Bitcoin

Bitcoin se je na videz stabiliziral po koncu leta 2018 (v petih tednih skoraj za 50%). Tudi ta ima nominalno bikovski cikličen vzorec, trgovanje z relijem nazaj na območje 5000 dolarjev pa je videti realna možnost v prvem četrtletju 2019:

bitcoin proti nastajajočim trgom BTCUSD aligator

BTCUSD, tedensko: Bitcoin ponovno trguje v ozkem obsegu. Njegovi cikli kažejo, da kmalu prihaja rally, malo pa ga je, da bi ga ustavili, preden doseže 6.500 USD. Slika: MotiveWave Ultimate.

Trenutno gibanje cen Bitcoinov je pogosto vidno, preden se premakne bikov. Ker naj bi kovanec konec padel nekje januarja 2019 in se tik nad nivojem 4.000 dolarjev grozi velika “količinska luknja”, za nekatere velike trgovce tu ne bo treba veliko. Ne da bi se tukaj podrobno seznanili z Billom Williamsom Aligator Kazalec (trije premikajoča se drseča povprečja na grafikonu) vam izjemno pomaga pri potrditvi obsega trgovanja in trendnih trgov. Če vaša trgovalna platforma ponuja Alligator, potem vsekakor nekaj časa namenite učenju, kako ga uporabljati. Od zdaj naprej boste verjetno našli tehnično orodje.

Vsi skupaj zdaj

Če skupaj gledamo BTCUSD in EEM, je očitno, da ta tržni par ni preveč povezan. Ko se eden zbere, lahko drugi stagnira ali gre celo v drugo smer. Včasih en trg trguje v ozkem obsegu, čeprav drugi trendi močno napredujejo. Ob predpostavki podobne dolgoročne nekorelacije se lahko BTCUSD in EEM izkažeta za odličen diverzifikator za vaš portfelj:

Bitcoin v primerjavi z nastajajočimi trgi Bitcoin in korelacija EEM

BTCUSD in EEM, tedensko: Zaloge Bitcoinov in nastajajočih trgov na splošno niso korelirane, zaradi česar so privlačne komponente znotraj raznolikega naložbenega portfelja. Slika: NinjaTrader 8

Trenutno sta tako Bitcoin kot EEM pripravljena na rallye, vendar njihov čas in trajanje seveda nista znana. Očitna napoved rallya, ki se pojavlja, je pojav širokih prebojnih cen in nadpovprečni obseg trgovanja. Če nameravate kupiti kateri koli trg, poskrbite, da bo tveganje za posamezno trgovino majhno, pri 2 odstotkih vrednosti računa ali manj.

Zakon o uravnoteženju

Morda ste zavezani hrambi Bitcoinov na dolge razdalje. Morda bi se celo radi držali svojega položaja Bitcoin, dokler lanskoletna najvišja vrednost ne bo presežena trikrat ali celo petkrat (ali več). To je zagotovo občudovanja vreden cilj, vendar pazite, da vsega svojega upanja (ali denarja) ne boste položili na ta en, samo bikov rezultat.

Razmislite o uravnoteženju portfelja naložb v kriptovalute z različnimi drugimi finančnimi instrumenti, ki niso povezani ali obratno povezani, kot so zlato, tehnološke zaloge, nepremičnine in zaloge na razvijajočih se trgih. Morda vas ne bo navdušilo, če boste svoj portfelj, namenjen samo Bitcoinom, videli za 300 odstotkov (no, nekega dne). Vendar tudi vi ne boste trpeli groze in zgroženosti zaradi dodatnih 85-odstotnega črpanja Bitcoinov, čeprav drugi razredi sredstev cenijo vrednost ali doživljajo le manjši upad. Igranje dobre obrambe je tisto, kar zmaga na velikih igrah v športnem svetu. Enako velja tudi za igro inteligentnega vlaganja in špekulacij na finančnem trgu.

Vsi podatki prek TradingView.com. Končni datum preseka podatkov je bil 4. januar, 2019, za BTCUSD, EEM, TSM in VALE. Provizije, zdrsi in dividende na delnice, ki niso upoštevane.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map