Coinbase vs. Blockchain: Kako se izmenjujejo borze?

Coinbase in Blockchain ponujata enostaven za uporabo in nastavitev denarnic za kriptovalute ter izmenjavo digitalnih valut, kar pa je dejansko boljše?

Oba vam omogočata nastavitev v samo nekaj minutah in začnete uporabljati kriptovalute, tudi prek mobilnih aplikacij, vendar je opozorilo v tem, kako ta sredstva nalagajo in transakcije. Ta vodnik vam bo pomagal, da se odločite, katera denarnica je najboljša za vašo lastno shrambo kriptovalut.

(Oglejte si celoten seznam priporočenih borz kriptovalut)

Coinbase v primerjavi z Blockchain.info: ključne informacije

Za primerjavo razlik v Coinbase in Blockchain.info si oglejte tabelo.

Robustna orodja / viri ali enostavno nakupovanje / prodaja?

Oboje Coinbase in Blockchain ponujajo odlične denarnice. Ključne razlike med Blockchain in Coinbase za končnega uporabnika so metode nakupa / prodaje, ki jih ponudnik ponuja kot storitev.

Coinbase je najprimernejši za enostavno namestitev in nakup / prodajo Bitcoinov.

Blockchain pa ponuja več virov in orodij za uporabo Bitcoina na trgu in samo olajša transakcije, opravljene v kriptovaluti.

stran trga blockchain

Obe platformi ponujata preprosto spletno mesto, aplikacijo in denarnico. Nadzorne plošče so si podobne in ponujajo informacije o vašem računu ter cene in trende valut. Po prijavi pa boste opazili razlike med platformami. Registriranje za katero koli storitev traja le nekaj minut. Ta postopek vključuje preverjanje vašega računa z uporabo e-pošte in telefonskih številk. Poleg tega morate pri Coinbase dodati / preveriti finančne račune, da začnete kupovati BTC, LTC ali ETH v USD.


Coinbase vam olajša nakup in prodajo BTC, LTC ali ETH z uporabo vašega bančnega računa za nakup in PayPal ali bančnega računa za prodajo. To je verjetno najlažji in najhitrejši način z zelo minimalnimi provizijami, da začnete pretvarjati dolarje (USD) ali drugo vrsto valute v kriptovaluto.

Pregled platforme Coinbase

Uporabniški vmesnik za Coinbase je zelo podoben Blockchainu, postavljen v podoknih na spletnem mestu in navigacijskih zaslonih v aplikaciji, oba pa vam omogočata spremljanje stanja kriptovalut na borzi. Coinbase prikazuje informacije o vašem portfelju na armaturni plošči.

pregled denarnice coinbase

Z Blockchainom lahko v vseh transakcijah poslujete samo s kriptovalutami. Na posnetku zaslona opazite, da lahko »pošljete« ali »zahtevate« prav spodaj, kjer piše: »BODI SVOJA BANKA«, kar povzema tudi ideološko razliko v obeh storitvah. Blockchain se sploh ne ukvarja z bankami. Kriptovaluto lahko pošljete drugim in ustvarite povezavo za njeno prejemanje, vendar ni mogoče povezati svoje banke ali računa drugih ponudnikov plačilnih storitev za nakup / prodajo v USD tako, kot lahko na Coinbase.

Na nek način je sistem pošiljanja in prejemanja Blockchain podoben v smislu vmesnika in poteka dela (ne dejanske obdelave) sistemu PayPal za pošiljanje denarja drugim po e-pošti ali prejemanje denarja s povezavo PayPal.me. Namesto da bi poslali stanje dejanskega denarja, se povezava sklicuje na tehnologijo glavne knjige, tako da lahko pošiljate ali prejemate Bitcoin in Ethereum.

Zanimiva lastnost armaturne plošče na Blockchainu je varnostno središče, kjer lahko pripravite različne načine za čim bolj varen račun..

Cilj Blockchaina je zagotoviti ljudem in podjetjem informacije, orodja, raziskave in viri da Coinbase v resnici ni postavil prioritete. Zato je Blockchain počasi postajal središče za navdušence v prostoru digitalnih kovancev.

pomišljaj blockchain

Pomoč strankam

Zdi se, da je podpora strankam bolna točka tako za Blockchain kot za Coinbase, čeprav se veliko ljudi na spletu malo pritožuje nad dejanskimi vmesniki platforme. Pravzaprav je bila večina pritožb glede Coinbase in Blockchain posledica slabe odzivnosti storitev za stranke, kar je običajno za večino borz. Nekateri uporabniki so poročali, da se več mesecev niso javili od podpornih skupin in so jih kontaktirali le chatboti, ki so prenašali samodejna sporočila.

Nekateri uporabniki Coinbase so celo prijavili pritožbe pri Urad za boljše poslovanje (BBB), vendar je Coinbase vseeno uspel pridobiti oceno A +, ne da bi bil akreditirano podjetje BBB. Naše izkušnje pa so bile na splošno takšne, da se podjetja v nekaj dneh odzovejo po e-pošti, vendar bi odzivnost podpore strankam zagotovo lahko uporabila izboljšave v celotni industriji in ti dve platformi bi zagotovo lahko vodili, saj sta v kriptovaluti tako visoko prepoznavni skupnosti.

Skupnost zaupa obema podjetjema

Imena Blockchain in Coinbase se pogosto omenjajo v neštetih forumih in drugih virih o Bitcoinu in drugih digitalnih valutah. Obe sta priljubljeni platformi v skupnosti kriptovalut in sta zagotovo bolj dostopni za novince. Prav tako oba spoštujeta zakone kot ameriške korporacije in varnost postavljata na veliko prednost.

Varno in varno

Varnost in zaščita je vedno največja skrb pri obravnavi digitalnih finančnih transakcij. Odmevni haki in prevare v tradicionalnem finančnem sistemu so postavili potrošnike v veliko pripravljenost. Kriptovalutna zagonska podjetja, kot sta Coinbase in Blockchain, se tega zavedajo in še naprej vlagajo milijone, da zaščitijo svoja omrežja in zmanjšajo ranljivosti.

Coinbase je poleg največjega zavarovanja v višini 250.000 ameriških dolarjev FDIC na vaši denarnici poskrbel za zavarovanje transakcij prek Lloyd’s of London. Vendar naj bi bili v preteklosti vdrli tako uporabniki Blockchaina kot Coinbase, nekateri zaradi phishing shem ali drugih napadov, zaradi katerih so uporabniki po naložbah v kriptovalute pustili prazne denarnice. Težava s tema dvema storitvama pa ni zelo razširjena in uporabniki včasih dobijo denar nazaj od podjetij, katerih direktorji so bili v preteklosti tarča vdorov.

Podjetja so bila tarča zapletenih napadov, vendar so njihovi ustrezni notranji varnostni sistemi pripomogli k hitremu odzivu. To je veljalo v primeru, ko je bil registrator Blockchaina usmerjen v poskus dostopa do uporabniških informacij. Blockchain je za nekaj ur zaustavil storitev, da bi našel ranljivost in jo popravil.

Uporabniške račune Coinbase so prevzele lažne prevare, ki vključujejo mobilne operaterje, kar je težava v celotni panogi. Na splošno pa se varnostni sistemi Coinbase s svojimi varnostnimi stroji učijo s številnimi največjimi bankami in finančnimi institucijami, ki lahko zaznajo sumljive dejavnosti na računih.

Pristojbine

Coinbase in Blockchain zaračunavata provizije na transakcijo in sta zelo minimalni, vendar Coinbase ostaja med najvišjimi. Za uporabnike Coinbase so pristojbine kompromis za shranjevanje ključev, varnost in druge ključne funkcije ter udobje platforme.

pristojbine za coinbase

Zgornji grafikon prikazuje, kako delujejo tipične provizije za transakcije Coinbase, z osnovno stopnjo 4% za vse transakcije. Blockchain zaračunava pristojbine na podoben način pri pošiljanju in prejemanju sredstev, vendar se provizije nekoliko razlikujejo. Blockchain je pred kratkim uvedel dinamične provizije, zato uporabniki plačujejo višje provizije, ko je omrežni promet večji.

Na voljo kriptovalute

Coinbase:

Uporabniki Coinbase lahko kupujejo in prodajajo kriptovalute Ethereum (ETH), LiteCoin (LTC) ali Bitcoin (BTC).

Blockchain:

Uporabniki Blockchaina lahko pošiljajo in / ali prejemajo kriptovalute Ethereum (ETH) ali Bitcoin (BTC).

Coinbase vs Blockchain: Final Thoughts

Pri uporabi obeh storitev je jasno, da ima vsaka svoje prednosti, odvisno od vašega namena uporabe. Lahko uporabite bodisi za pridobitev BTC ali ETH in za udobje uporabite mobilno aplikacijo. Vendar pa je za novince verjetno lažje, da se prilagodijo intuitivnosti Coinbase platformo. Če nameravate uporabljati le transakcije s kriptovalutami, ne da bi vam bilo treba v banko, Blockchain je vaša popolna denarnica.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map