Izvenverižna podjetja lahko zdaj hranijo legalne ICO – takole

Ob vseh špekulacijah in zaskrbljenosti glede skladnosti z ICO je zanimivo slišati, da se ta mehanizem zbiranja sredstev posoja tudi podjetjem, ki niso v verigi. Kot vsi vemo, je ureditev vroča razprava. Medtem ko se upravni organi v večjem delu sveta vlečejo za petami, pametni zdaj držijo legalne ICO. In v Nemčiji so to tako verižne verige kot podjetja, ki niso v verigi.

Pravnih ICO-jev ni

Preden začnete protestirati, popravimo stvari. Pravnih ICO pravzaprav ni. V ZDA lahko podjetje, ki ima skladno ponudbo, včasih imenovano tudi varnostni žeton (STO), uporabi obstoječe zakone o izvzetju vrednostnih papirjev. So omejevalni, dragi, zamudni in niso idealni. Ampak to je za zdaj najboljše.

Vendar pa v državah, kot sta Nemčija ali Švica, obstajajo prožnejše smernice. To ustvarja bolj zelene pašnike za številna kripto podjetja, ki so zmedena ali zaskrbljena zaradi pomanjkanja jasne politike doma. Lahko imajo zakonite ICO (žetonske ponudbe, ki so v skladu z lokalnimi predpisi) in zaženejo svoja podjetja, ne da bi se bali, da bodo prejeli sodni poziv.

Potem je razumljivo, da blockchain podjetja vseh črt se selijo v države, kot je Švica, celo Bitfinex razmišlja o možnosti. Toda, kaj je privlačnost za podjetja, ki niso v verigi, da organizirajo ICO, ko se jim ni treba zapletati v zapleten pravni splet?

Zakaj bi zunajverižna podjetja imela legalne ICO-je?

Dostop do preglednega, varnega in hitrega zbiranja sredstev po nizki ceni za začetek. Tradicionalno financiranje tveganega kapitala je na splošno dolgotrajen in dolgočasen postopek. Pred iskanjem podpornika lahko povzroči tudi veliko stroškov in veliko zavrnitev. Z ICO preprosto izdate žeton.

Če ga želijo vlagatelji kupiti, lahko; če želite izdati več, lahko. Izdaja lastniških žetonov lahko podjetjem zagotovi prepotrebno likvidnost. Nato lahko žetone trgujejo na sekundarnih trgih (prodajajo se kot kriptovalute). Tradicionalna sredstva zasebnega kapitala pa so po definiciji nelikvidna.

Neufund

https://neufund.org/

Agnieszka Sarnecka, podpredsednica podjetja Neufund platforma za zbiranje lastniških sredstev pojasnjuje: »Ustanovitelji prepogosto ne morejo dostopati do vrednosti, ki jo je ustvarilo njihovo podjetje. Ne glede na njegovo visoko oceno lastnik v mnogih primerih še vedno živi od zagonske plače. ”


Izobraževanje ICO bi ustanovitelju omogočilo, da del (ali vse) lastniškega kapitala svojega podjetja označi na verigi blokov, ne da bi se sestal z VC-ji. V tako imenovani ponudbi lastniških žetonov (ETO) je lahko kapital podjetja v verigi predstavljen kot žetoni.

Neufund je platforma za vlagatelje in ustanovitelje, ki je globoko zakoreninjena. V neposrednem sodelovanju z nemško in malteško vlado, ki jim svetujeta glede predpisov, so ustanovili Pobuda za politiko blokchain s partnerji, med njimi Kraken, Lisk in Delaware.

Za podjetje ni nič hujšega kot negotovost. Zaradi negotovosti je ta organizacija proaktivna pri gradnji pravnega in tehničnega okvira pod nemško jurisdikcijo, ki omogoča popolnoma zakonite mednarodne organizacije ICO. Ne samo za blockchain podjetja. Zdaj lahko podjetja, ki niso v verigi, tokenizirajo tudi svoje premoženje.

Tokeniziranje vsega

Ko govorim v MoneyConf, Soustanovitelj in izvršni direktor podjetja Krog Jeremy Allaire je izjavil, da smo na začetku “tokenizacije vsega.” Vsaka oblika skladišča sredstev ali vrednosti bo postala kripto žeton. Velik del njegovega govora se je izmuznil pogledu v prihodnost. Toda v Nemčiji tradicionalna zunajverižna podjetja to že zakonito počnejo.

Tokenizacija vsega

Jeremy Allaire je govoril v MoneyConfu v Dublinu

Navajeni smo, da kripto podjetja lansirajo nekaj nesmiselnih žetonov, ki naj bi imeli pripomoček, kadar je njegovo edino orodje zbiranje sredstev. Sarnecka pravi: “V mnogih primerih je žeton popolnoma nepotreben in nesmiseln, saj ne prispeva k poslovnemu modelu podjetja, niti nima vrednosti za imetnike žetonov.”

Preko Neufunda lahko podjetja in vlagatelji z vsega sveta zbirajo sredstva ali vlagajo na zakonit in varen način. To je mogoče s kombinacijo IPO, ICO in tradicionalnih krogov tveganega kapitala. Vse je v celoti skladno z nemško jurisdikcijo in podjetjem ni treba registrirati v Nemčiji, da bi to storile. Dejansko so nekatera prva podjetja Neufunda zunaj verige, ki so na ta način zbirala sredstva, iz Indije in Švedske.

Razlikovanje vrst vrednostnih papirjev

Eden od ključev za dovoljenje za zakonite mednarodne organizacije ICO (skladne možnosti zbiranja sredstev) je ločevanje vrste prodanega žetona. Vsakdo v kripto prostoru ve, da že sama beseda “varnost” v srcih blockchain podjetij prizadene strah. Vendar so v Nemčiji stvari prefinjeno, a bistveno drugačne.

“V Nemčiji obstajata dve vrsti vrednostnih papirjev,” pojasnjuje Sarnecka. “Wertpapiere (delnice, Aktien) in Vermögensanlage (delnica, naložbeno sredstvo). V podjetju Neufund smo ustvarili lastniške žetone, ki po našem mnenju spadajo med naložbena sredstva. Glavna razlika je v tem, da je z naložbenimi sredstvi lažje ravnati. Potrebujejo prospekt, vendar v veliko lažji obliki kot wertpapiere. Zaradi tega so primernejši za zagonska podjetja in podjetja v zgodnji fazi. “

Doslej je Neufund vključeval podjetja iz široke vertikale avtomobilov, biotehnologije, fintecha in bančništva. Nekatera podjetja vključujejo Brille24, Next Big Thing in švedski električni avtomobil Uniti.

To so podjetja, ki prej niso mogla dostopati do zbiranja sredstev na verigi blokov. Vsa podjetja in vlagatelji so preverjeni in gredo skozi KYC / AML, vlagatelji pa so popolnoma odvisni od tega, katera podjetja bodo vlagala z uporabo vmesnika Neufund.

Torej, tehnološko podjetje, izobraževalna ustanova, morda celo pekarna Mama in Pop bodo nekoč dejansko sposobne tokenizirati svoje premoženje. Čeprav so za zdaj pravne mednarodne organizacije ICO omejene na podjetja z delnicami in revidiranimi finančnimi podatki. Novo vprašanje pa bi moralo biti, kdaj – ne pa – ali bomo videli tokenizacijo vsega.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map