Imogen HeapImogen Heap je namenjen ustvarjanju sprememb v svetu. Začenši vsaj z glasbenim svetom. Umetniki so predolgo v težavah zamudili dobiček zaradi debelih mačk, ki so odmagovale smetano. Glasbeniki ne vedo, kako ga narediti velikega, niti kdaj in kje se uporabljajo njihovi podatki. In denar in moč še vedno ostajata v stiski privilegiranih v njihovih slonokoščenih stolpih.

Pa še dolgo ne, če je Heap, izumitelj Mycelia, ima svojo pot. Kot neprofitno raziskovalno in razvojno središče za glasbenike, ki izkoriščajo tehnologijo blockchain za ustvarjanje pravičnejšega glasbenega ekosistema, je zaposlena s postavljanjem temeljev za svetlejšo prihodnost.

Verjamem v to glasbeniki bi morali biti lastniki svojih podatkov, da naj bodo plačila brezhibna in samodejna ter da bo glasbeni trg bogatejši in pravičnejši, Heapova strast je nalezljiva. Tukaj izvejte, kaj ima povedati o blockchainu in glasbi, “Creative Passport” in svetovni turneji Mycelia.

Težave z glasbeno industrijo so dobro dokumentirane. Umetniki so krivično dobili odškodnino, posredniki in producentski studii ohranjajo dobiček … Ste umetnik, nagrajen z grammyjem. Kaj vas je navdihnilo za težave glasbene industrije? Ali vas je k ukrepanju prisilila ena sama osebna izkušnja??

Pravzaprav ja! Pred tremi leti sem se z bledi očmi sredi noči, ko sem dojila našega novorojenega otroka, odločila, da želim biti del rešitve, namesto da bi dodajala težave, kot sem jih videla za glasbeno industrijo.

Pripravljal sem se, da bom izdal novo pesem “Tiny Human” in čutil pritisk dela, ki je v njej vključen kot samosproščajoč se umetnik (kot je velik odstotek glasbene skupnosti).

Prej tistega dne sem imel pogovor z mojo prijateljico glasbenico Zoe Keating, kjer me je seznanila s to stvarjo, imenovano blockchain, in smo se bahali z idejami, kaj bi to lahko pomenilo za našo industrijo.

Potem sem si sredi noči, čutijoč to novo upanje, navdušenje in novo energijo s to novo tehnologijo, še naprej na modrem nebu predstavljal glasbeni ekosistem, ki me je podpiral, vsak korak na poti, kolikor sem le mogel, in sem od takrat se niso ustavili.

Kaj je Mycelia in kako nameravate rešiti trenutno situacijo?

Mycelia je a raziskovalno in razvojno središče za glasbene ustvarjalce, ki ga vodi vse večja skupnost kreativcev, tehnologov in industrijskih prvakov zaradi ljubezni do glasbe. Naše poslanstvo je s pomočjo tehnologije oživiti bazo podatkov o ustvarjalcih glasbe, ki bo pomagala uresničiti pošten, trajnosten in živahen glasbeni ekosistem.

Ljudem, ki nimajo glasbe, to na koncu pomeni pravičnejša in hitrejša plačila umetnikom ter bogatejši trg, na katerem bodo lahko ustvarjalno in komercialno olajšali sodelovanje.

Zakaj mislite, da je tehnologija veriženja blokov rešitev za pokvarjeno glasbeno industrijo?

Blockchain lahko olajša pretok plačil ter pospeši in izboljša sodelovanje na poslovni in ustvarjalni ravni. Ustvarjalci glasbe so predolgo omejeni s tradicionalnimi plačilnimi metodami in ovirami pri sodelovanju. Blockchain lahko učinkovito reši te težave in poenostavi postopek naokoli.

Pred kratkim ste govorili na MoneyConf v Dublinu. Kakšne finančne posledice bo po vašem mnenju blockchain imel na glasbeno industrijo?

Ogromen čas = prihranek denarja pri skrbniški in računovodski plati glasbene industrije, ko se spet potopite v odkrivanje, razvoj in podporo novim in obstoječim talentom.

Kaj je najboljše pri peer-to-peer tehnologiji za glasbenike in oboževalce?

Odličen je za smiselno povezovanje glasbenih ustvarjalcev in za poenostavitev postopkov v zvezi s plačili, izmenjavo informacij itd. Itd.

Povejte nam o „kreativnem potnem listu“. Kaj je to, komu je namenjeno in ali nam lahko navedete nekaj primerov primerov uporabe?

Potni list Mycelia blockchain

Ustvarjalni potni list Mycelia

„Ustvarjalni potni list“ ustvarjalcem glasbe omogoča, da so organizirani in „odprti za podjetja“, in – – edinstven za vsakega uporabnika – vsebuje osebne podatke, obstoječe osebne dokumente, priznanja, dela in poslovne partnerje..

Spodbuja predloge pametnih pogodb, da pospešijo plačila in spodbujajo smiselna kreativna in komercialna partnerstva s končnim ciljem, da oživijo povsem novo tržnico, ki jo vodijo umetniki za glasbeno industrijo.

S to novo družbeno povezano glasbeno skupnostjo, Kot nikoli prej se lahko pojavi tudi izmenjava znanja in podporne plasti, kjer si lahko pomagamo pri spopadanju z naraščajočimi občutki izolacije in pomanjkanja upanja, ki so bili v zadnjih nekaj letih izjemno prisotni.

Kako ste prišli na idejo zanjo?

Predvidevam, da že več kot 20 let puhne, da se razočaranje nad tem, kako nerodni so podatki in denarni tok, kombinira s tem, kako nenaklonjeni glasbeni ustvarjalci so se v različnih obdobjih počutili.

V zadnjih treh letih, odkar sem naletel na tehnologijo veriženja blokov, se je pospešil in mu je bil namenjen poudarek, saj je imel na stotine sestankov s premikači in stresalci naše industrije v kombinaciji s tistimi, ki imajo podobne težave zunaj glasbe v lastnih dobavnih verigah..

Po vsem tem sem se počutil, da moramo najprej opraviti, si zgraditi dom in se razširiti, tako se je rodil Creative Passport.

Že prej ste govorili o ustvarjanju storitve za ljudi, za katere ne vedo, da jih potrebujejo. Nadgrajujejo tehnologijo, ki je ne razumejo … Kako začnete začeti kaj takega? Kako idejo spremenite v resničnost?

Mycelia se odpravlja na svetovno turnejo, kjer bo ustvarjalcem glasbe in širše organizirala pogovore, koncerte, razstave in delavnice, da bi nam pomagala prepričati izdelovalce glasbe, da postavijo svojo kolektivno nogo naprej, in si ustvarila sloj ustvarjalca glasbe za industrijo.

Navajeni smo razvijati in ustvarjati skupaj, tvegati. Poskušali jih bomo prepričati, da moramo to storiti, s kampanjo za vključitev in spremembo.

Za razliko od mnogih podjetij, ki eksperimentirajo z veriženjem blokov, niste izvedli ICO. Kakšne so vaše ideje in načrti glede financiranja?

Doslej se je projekt financiral iz lastnih sredstev. To je neprofitna organizacija, čeprav bodo ustvarjalci glasbe posamezno seveda ustvarili dobiček zelo pomembno je, da plast Creative Passport ne vsebuje sredstev VC.

Preučujemo naložbe v družbeni vpliv in tudi modele za zgodnje sprejemanje storitev, da bi dobili brezplačen dostop do baze podatkov, kar jim daje prednost v prihodnosti. Torej imam nekaj podjetij, za katera se neposredno zavzemam za naložbe, na primer Streemliner, interaktivni albumi v 3D.

Verjamem, da je to nov standard za odkrivanje in raziskovanje obstoječega globalnega glasbenega repertoarja.

O vaši celoletni turneji. Vsak teden se drugo mesto sliši neverjetno in tudi utrujajoče! Nam lahko poveste o tem?

Ture dejansko začnemo šele septembra. Tekom leta načrtujemo pokrivanje 40 mest na štirih celinah, pripravili pa bomo koncerte in prireditve delavnic, pogovorov in razstave „Ustvarjalni potni list“.

Zelo sem navdušen nad tem, da grem po svetu, da svojo vizijo delim tako z glasbenimi ustvarjalci kot oboževalci, kot tudi nad ustvarjanjem pravičnejša, bolj trajnostna in cvetoča glasbena industrija.

Vam je glasbeno ozadje pomagalo, da ste boljši podjetnik? Na kakšen način?

Vsekakor. Kot glasbenik se toliko težav srečujete iz prve roke, na primer dolgotrajni in zapleteni plačilni postopki. Te izkušnje so mi dale vpogled v razvoj teh novih tehnologij, ki bodo na koncu prišle do neke rešitve teh vprašanj.

Kaj bi rekli, da je vaš glavni motivator?

Izdelava glasbene industrije za boljši, pravičnejši in bolj živahen kraj ter razvoj tehnologij, ki jo bodo preoblikovale iz današnje v tisto, kar bi lahko bila v prihodnosti. Glasbena industrija, za katero je poslovno smiselno, da so del naših pesmi.

Končno, če ne bi bil glasbenik, kaj misliš, da bi lahko bil?

Ko sem bil zelo majhen, sem si vedno želel biti astronavt.

Kot umetnica, glasbenica in vsestranska navdihinja z grammyjem, Heap pri svojem dnevnem delu morda ne bo uporabljala raketne ladje. A to ji ne preprečuje, da ne bi segla po zvezdah.

Hvala, Imogen Heap!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me