Na dirke: štiri karte, ki tekmujejo kot najboljša možnost plačila v Crypto

Utihni in vzemi moj denar

Vsak dan se vedno več ljudi zave, kakšno vrednost prinaša tehnologija veriženja blokov. Vendar še vedno obstaja en moteč, čeprav veljaven argument proti splošnemu sprejemanju kriptovalut – večina trgovin tega ne sprejme. Kot enakovredna valuta je kripto najboljša. Toda kaj koristi valuti, če je ne morete nikjer porabiti?

Tu pridejo v poštev kripto kartice. S temi karticami imate svoje najljubše kovance in jih lahko porabite pri katerem koli trgovcu, tudi če ne sprejema kriptovalut. Tehnologija, ki stoji za kartami, omogoča pretvorbo v fiat v času prodaje. Čeprav vsaka kartica za to zagotavlja drugačen pristop, je rezultat enak:

Porabite kripto. Trgovina prejme fiat. Vsi so srečni.

V tem članku bomo razčlenili najboljše projekte, ki si prizadevajo, da bi dobili kartice v vaše roke in potrošno kripto v žepih.

TenX

kartica tenx

Tehnologija

TenX vodi v paketu kot kripto kartica z največjo tržno kapitalizacijo in tudi prva, ki izdelek predstavi na trgu. Kartica je zgrajena na Omrežje COMIT, interno ustvarjen usmerjevalni protokol, ki povezuje različne verige blokov.

Pristojbine

Fizična kartica stane 15 USD za naročanje, medtem ko virtualna kartica (še ni na voljo) stane 1,50 USD za aktiviranje. Po tem se za vsako vrsto kartice plača 10 USD letno, vendar se to opusti, če med letom porabite več kot 1000 USD. Poleg tega se za vsako transakcijo na bankomatu zaračuna provizija v višini 2,50 USD.


Ko uporabljate kartico, TenX ne zaračuna stopnje pretvorbe.

Nagrade

V skladu s tehničnimi navodili TenX prejmete 1% nagrado za vsak nakup v obliki žetonov PAY. Poleg tega boste kot imetnik žetona PAY prejeli del 0,5% celotnega obsega transakcij omrežja. Čeprav to temelji na vseh valutah v omrežju, boste nagrado prejeli v Ethereumu.

Zgoraj je trenutna shema nagrajevanja; vendar je ekipa TenX izjavila, da se bo to kmalu spremenilo. Vendar niso navedli nobenih podrobnosti.

Razpoložljivost

Kartico TenX lahko uporabite kjer koli, kjer je VISA sprejeta zunaj ZDA. Ker je pred kratkim izgubil svojega partnerja za plačilne rešitve, WaveCrest, je ekipa začasno ustavila izdajo novih kartic. Navajajo, da bodo začeli znova do konca prvega četrtletja 2018.

Trenutno TenX podpira samo plačila z Bitcoinom in Ethereumom, vendar ekipa dela na integraciji Dash-a in nekaterih žetonov ERC20. Predvideno je, da bodo na voljo v drugem četrtletju tega leta.

Monako

monako kartice

Tehnologija

Monako je po tržni kapitalizaciji takoj za TenXom, a hitro dohaja. Velik del tehnologije Monako je lastniške, vendar projekt uporablja Mastercard in Visa akreditirani plačilni procesor in temelji na Ethereumu. Monako ponuja več kot le debetno kartico, ponuja pa tudi kreditne storitve in funkcije samodejnega investiranja.

Monako ponuja štiri vrste kartic z različnimi lastnostmi, nagradami in provizijami. Če želite dobiti vsako kartico, morate 6 mesecev hraniti naslednjo količino žetonov MCO:

  • Polnočna modra: 0 MCO
  • Ruby Steel: 50 MCO
  • Plemenite kovine: 500 MCO
  • Obsidian Black: 50.000 MCO

Monako bo izdelal samo 999 kartic Obsidian Black.

Pristojbine

Kot smo že omenili, se provizije razlikujejo za vsako vrsto kartice, vendar se vse razlikujejo brez mesečnih in / ali letnih pristojbin. Vsaka kartica ima 2% provizije za bankomat, ko preseže mesečno omejitev, ki se giblje od 200 USD za Midnight Blue do 1000 USD za Obsidian Black.

Monako zaračuna 1-odstotno provizijo za vsak nakup kriptovalut, ki ga opravite.

Nagrade

Ponovno se nagrade razlikujejo glede na kartico, ki jo uporabljate. Midnight Blue nima nagrad, medtem ko imata Ruby Steel in plemenita kovina 1% oziroma 1,5% povračila v denarju. Obsidian Black ima 2% povračilo denarja. Vse nagrade so v žetonih MCO.

Kartici Precious Metal in Obsidian Black vključujeta tudi dostop do salona LoungeKey Airport Lounge.

Razpoložljivost

Monako kartice trenutno niso na voljo. Ekipa bo karto razstavljala po fazah, začenši z Azijo, nato Evropo in na koncu Severno Ameriko.

Karte bodo sprva podpirale žetone Bitcoin, Ethereum in Monaco.

Centra

Tehnologija

Po strmem padcu tržne kapitalizacije ugotovimo Centra. Kartica uporablja modul za pretvorbo valut (CCE), ki še čaka na patent, da olajša izmenjave med valutami. Z uporabo Centrachaina projekta lahko ustvarite tudi pametne pogodbe, decentralizirane aplikacije (dapps) in žetone, ki so samodejno podprti na kartici Centra.

centralne kartice

Podobno kot v Monaku tudi Centra ponuja tri kartice z različnimi provizijami, omejitvami in nagradami. Če želite dobiti vsako kartico, morate kupiti naslednje količine žetonov CTR:

  • Centra Blue: 50 CTR
  • Centra Gold: 10.000 CTR
  • Centra črna: 100.000 CTR

Pristojbine

Aktiviranje kartice stane 20 USD. Letne pristojbine za vsako kartico se gibljejo od 50 USD v CTR za modro do 500 USD v CTR za črno.

Za dvige v USD ni treba plačati 2,50 USD na bankomatih in 1,00% + 3,00 USD na bankomatih.

Vse tri kartice imajo 0% stroškov porabe in zamenjave.

Nagrade

Z vsako nadgradnjo kartice prejmete dodatne nagrade. Centra Blue daje 0,2% povračila, Centra Gold 0,5%, Centra Black pa 2,0% povračila. Black ponuja tudi “ekskluzivne nagrade za člane”, vendar Centra ne določa, katere so.

Razpoložljivost

Trenutno imajo dostop do kart Centra samo sodelavci ICO. Podpora strankam pa navaja, da bodo v naslednjih nekaj mesecih izvajale dodatne akcije s kartami.

Prve izdaje kartic podpirajo Bitcoin, Ethereum, Centra, Dash, Litecoin, Zcash in Monero.

TokenCard

tokencard

Tehnologija

Zadnja na našem seznamu je TokenCard. TokenCard vam z uporabo omrežja Ethereum omogoča popoln nadzor nad vašimi sredstvi. Če združite aplikacijo denarnice s kartico, lahko izberete, kako želite, da se vsak nakup razdeli med vaše kovance.

Pristojbine

Ekipa se ni odločila, kakšna bo letna struktura provizij za držanje kartice ali vam bodo zaračunali kartico ali ne. Obstaja 1% licenčnine za vsako transakcijo da ekipa izplača imetnikom TKN.

Nagrade

Niti spletno mesto niti tehnična knjiga ne omenjata nobenih povračil v denarju.

Razpoložljivost

TokenCard še ni na voljo. Projekt javni načrt kaže, da bo v 3 do 6 mesecih javno na voljo s krajšim rokom za glavne sodelavce. TokenCard podpira žetone Ethereum in ERC20.

Lahko je samo eden

No, pravzaprav ne. Tako kot tradicionalne debetne in kreditne kartice verjetno tudi večina, če ne celo vse, preživi. Ko bodo svoje nagrade še bolj razlikovali, boste morda uporabili, na primer TenX, za potovanja in Monaco za obedovanje.

Tudi to niso edini projekti, ki rešujejo problem porabe. Podjetja kot Shift in Bitpay že nekaj časa ponujajo debetne kartice Bitcoin. Na drugi strani se Omisego trgovske strani transakcij loteva kot prehod za obdelavo plačil.

Ne glede na to, kateri projekti bodo zmagali, je sporočilo jasno – kripto bo kmalu postala transakcijska valuta, kakršna je bila vedno namenjena.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map