Pogled v UPS Blockchain

Največje svetovno podjetje za dostavo paketov, UPS, je avgusta letos vložilo patent za sistem sledenja paketov blockchain. Glede na javno objavljene podrobnosti si UPS prizadeva sistem uporabiti za bolj učinkovito usmerjanje in sledenje paketov. Sistem omogoča mega dostavnemu podjetju, da spremlja svoje pakete pri več prevoznikih. To je pomembno, saj si stranke prizadevajo za hitrejše in cenejše alternative pošiljanja.

Mednarodni ladijski promet še naprej presenetljivo raste. Po zadnjih statističnih podatkih predstavlja ladijsko gospodarstvo skoraj 1,5 bilijona dolarjev v letnih prihodkih. Čeprav so te številke impresivne, v primerjavi z napovedano prihodnjo rastjo sektorja bledijo. Analitiki še naprej opozarjajo na naraščajočo odvisnost držav od mednarodne dobavne verige.

Težava je v tem, da so obstoječi sistemi za mednarodno pošiljanje paketov močno zastareli. Vzpon velikih spletnih trgovcev, kot je Amazon, še naprej spodbuja izjemno rast v mednarodnem ladijskem sektorju. Na žalost je danes uporabljena infrastruktura nagnjena k sistematičnim okvaram in številnim goljufijam brez primere.

To povečanje ladijske dejavnosti ustreza splošnemu porastu prevare v ladijskem prometu. Eno poročilo objavil Experian razkrila, da so se med letoma 2016 in 2017 prevare v ladijskem prometu povečale za 37 odstotkov. Druga študija, ki jo je izvedel Presejte znanost ugotovila, da se mednarodne ladijske prevare pojavljajo na vseh celinah. Samo v ZDA FBI ocene da vsako leto ukradejo približno 30 milijard dolarjev blaga. Spodaj je seznam prvih deset držav, ki imajo najvišje stopnje goljufij pri spletnem pošiljanju.

  1. Latvija
  2. Egipt
  3. Združene države
  4. Mehika
  5. Ukrajina
  6. Madžarska
  7. Malezija
  8. Kolumbija
  9. Romunija
  10. Filipini

Ustavite prevaro

UPS želi te goljufive dejavnosti zajeziti z integracijo tehnologije veriženja blokov. Za izpolnitev te naloge si podjetje prizadeva za bolj univerzalen pristop k problemu. Blockchain tehnologija ustvarja situacijo, v kateri hudobni posamezniki ne morejo spremeniti ustvarjenih podatkov. V blockchain sistemu ni nobene točke napake. Spremljanje transakcij skozi celoten cikel je možno s popolno preglednostjo.

V izjavi za javnost je direktorica UPS za arhitekturo in inovacije podjetja Linda Weakland pojasnila, zakaj njeno podjetje z vsem srcem verjame v nastajajočo tehnologijo. Izjavila je, da tehnologija veriženja blokov zagotavlja večjo preglednost na celotnem trgu, vključno s pošiljatelji, prevozniki, posredniki, potrošniki in prodajalci. Integracija tehnologije veriženja blokov ustvarja večjo prepoznavnost v celotni dobavni verigi. Z avtomatizacijo pomembnih postopkov, kot so pošiljanje geotočk, informacij o skladnosti in nalaganje določenih podrobnosti, želi UPS v prihodnosti sprostiti človeške uslužbence.

UPS Blockchain: Blockchain in Trucking Alliance

Odločitev, da stopite v areno blockchain, je pametna izbira za UPS. Številni v industriji so ta manever napovedovali že pred meseci po uradni objavi podjetja pridružil Blockchain in Trucking Alliance (BiTA) novembra 2017. V času pridružitve so vodstvo UPS izjavili, da bo nova tehnologija uporabljena za nadaljnji razvoj podjetja v zvezi s carinskim posredovanjem.

UPS je eden največjih svetovnih carinskih posrednikov. Podjetje skuša digitalizirati transakcije za racionalizacijo svojih storitev. Vključitev tehnologije veriženja blokov bi multinacionalnemu ladjarskemu podjetju pomagalo izboljšati natančnost transakcij z zamenjavo trenutnih sistemov, ki temeljijo na papirju..

The odločitev pridružitev BiTA pomeni prelomnico pri vključevanju tehnologije veriženja blokov v ladijski sektor. BiTA želi ustvariti univerzalne standarde blockchain po vsej industriji. Z oblikovanjem interkompanijskih standardov ladijske družbe, carinske agencije in kupci pridobijo večjo preglednost. BiTA zdaj zajema več kot 300 mednarodnih organizacij, vključno s številnimi hčerinskimi družbami UPS, kot je Coyote Logistics. UPS je družbo Coyote Logistics kupil leta 2015, ko je podjetje širilo svojo prisotnost na trgu.

UPS Blockchain: avtomatizirano določanje

Ena najzanimivejših točk pri nedavni prijavi patentov podjetja je uporaba avtomatiziranega določanja. Avtomatizirani sistemi za določanje lahko v realnem času sledijo paketom čez mednarodne meje. Ti podatki se nato kombinirajo z ustreznimi lokalnimi informacijami, da se določi optimalna pot za posamezen paket. Sistem bo deloval popolnoma sam, ne da bi bilo treba posredovati človeka. Tehnologija bi osebje UPS-a osvobodila, da se osredotoči na druga pomembna vprašanja, in zmanjšala skupne stroške pošiljanja na enoto.


UPS Facility prek The Business Journal

UPS Facility prek The Business Journal

Avtomatizirana plačila

Poleg tega zasnova sistema deluje skupaj z avtomatizirano strukturo plačil. Ta tehnologija omogoča samodejno izvedbo plačil po dostavi. Za natančen izračun stroškov pošiljanja in podrobnosti plačila se opira na uporabo pametnih pogodb.

Izvajanje plačila

Drugo razburljivo razkritje o projektu je način, kako bodo bodoče stranke lahko poravnale svoja plačila s podjetjem. Novi sistem UPS bo poleg tradicionalnih fiat valut sprejel tudi virtualne valute, kot sta Bitcoin in Ethereum. Sposobnost sprejemanja kriptovalut je velik korak naprej za UPS in mnogi v kripto prostoru vidijo to kot način za znižanje stroškov pošiljanja za mednarodne kupce, ki se mnogi soočajo z resno zaskrbljenostjo zaradi inflacije v državi izvora..

UPS Blockchain: Premoščanje vrzeli v dobavni verigi

V sedanjem stanju je mednarodna dobavna veriga sestavljena iz številnih manjših, interoperabilnih logističnih sistemov. Razpršena struktura tega sistema kateremu koli podjetju onemogoča dostop do vseh vidikov verige. Zaradi te neučinkovite strukture se morajo podjetja za izvajanje velikih mednarodnih dobav zanašati na tovorne posrednike.

Kot ste si lahko predstavljali, te zunanje organizacije upočasnijo postopek pošiljanja, hkrati pa vsakemu naročilu dodajo lastne pribitke. Sedanji poslovni sistem povečuje stroške poslovanja v celotni industriji, tako da ladijske družbe in stranke podpirajo povečane račune.

Nova alternativa

Tehnologija Blockchain ladijskim podjetjem daje pametnejšo alternativo statusu quo. Ta revolucionarna tehnologija odlično obvladuje logistiko podjetja. V prihodnosti bi se lahko stroški mednarodnega poslovanja znatno zmanjšali, saj si organizacije, kot je BiTA, še naprej prizadevajo za bolj univerzalen in učinkovit način poslovanja..

V prihodnjih mesecih se bo več ladijskih podjetij obrnilo k tehnologiji veriženja blokov, da bi utišalo dolgoletne težave mnogih panog. Pričakovali bi, da boste videli podobna obvestila drugih večjih ladijskih podjetij, saj postanejo prednosti tehnologije veriženja blokov prevelike, da bi jih lahko prezrli.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map