Pogoste napake, ki se jim je treba izogniti pri trgovanju s kriptovalutami

Dobrodošli v Thunderdome (trgovanje s kriptovalutami)

Ne glede na to, ali ste kripto strokovnjak ali si samo vlažite noge od vlaganja, se morate zavedati veliko, ko trgujete skozi kripto valutno industrijo. V nasprotju s tradicionalnimi trgi je trgovanje s kriptovalutami polno volatilnosti, hudobnih igralcev in nerazumnega gibanja cen.

V tem članku vas bomo naučili nekaj najpogostejših napak pri trgovanju s kriptovalutami in kako se jim lahko izognete.

Napaka # 1: Chasing Pumps aka FOMO

Verjetno najpogostejša (in najlažja) napaka pri trgovanju s kriptovalutami je nakup v kovanec, potem ko je že narasla pomembna količina. Vlagatelji, ki so na vrhuncu leta 2017 kupili Ripple (XRP) in Tron (TRX), so zagotovo občutili bolečino le nekaj tednov pozneje leta 2018. Morda je vaš instinkt, da vržete nekaj denarja v ring, ko vidite kovanec ustreli 30-40%, ker je “vroče”. Ne.

valovit fomo grafikon

Ekstremno povišanje cen skoraj vedno spremlja neka vrsta umika. Ko slišite za “vroč” kovanec, je običajno prepozno. Verjemite v osnove kovanca in ga želite obdržati dolgoročno (razen če niste opravili raziskav) (>1 leto), počakajte do umika, da naložite.

Črpalka in odlagališča

Črpalke in odlagališča (PnD) so posebna vrsta črpalk, ki vam zagotovo ostanejo zgorele. Če opazite, da neznan kovanec kar naenkrat naraste, bodite previdni. To je najverjetneje del sheme PnD. Podrobneje o PnD-jih gremo v tem članku, vendar so v osnovi usklajena prizadevanja za umetno zvišanje cene kovanca (črpalke), preden jo prodajo tistim, ki so FOMO-je (odlagališče).

Ko naletite na takšen kovanec, morate najprej preveriti obseg trgovanja. CoinMarketCap je odličen vir za to. Vsak 24-urni obseg trgovanja pod milijonom dolarjev bi moral dvigniti rdečo zastavo.

Napaka št. 2: Ne poznavanje svojih naložb


Ne samo sledite nasvetom nekaterih »gurujev« za Twitter ali YouTube za izbiro naložb. Velikokrat so ti odmevni posamezniki plačani za promocijo določenih kovancev. Tudi John McAfee, eden najbolj znanih osebnosti v vesolju, je priznal, da je plačan za promocijo projektov. Izprašajte kovance, v katere vam je naročeno, da vlagate.

Najmanj pol ure bi morali posvetiti raziskovanju katerega koli projekta, v katerega nameravate vlagati. Preverite, kakšen problem skuša rešiti, kako ga tvoriti ekipa in ekonomijo kovanca. Je projekt sodeloval s kom pomembnejšim? Kakšna pomembna imena kot svetovalci? Vse to bi morali vedeti.

Tudi hitro iskanje v Googlu bi lahko razkrilo nekaj informacij, ki tisto, kar se zdi zlato, spremeni v smeti. Če naredite korak naprej, bi morali v idealnem primeru prebrati tehnični list vsakega projekta, v katerega vlagate.

bitconnect prevara google iskanje

Če se pridružite investicijski skupini ali jo ustanovite, lahko pri tem naredite čudeže. Prisili vas k raziskovanju, da lahko vrstnikom razložite svoje naložbene razloge. Prav tako vas postavlja v okolje, v katerem morate izpodbijati svoje predpostavke, ko drugi dvomijo v vaše razmišljanje.

Napaka št. 3: Prodaja ob neprimernih časih

Nasprotno od preganjanja črpalk je prodaja, ki jo poganja čustva, še vedno izrezana iz iste krpe. Težko je, toda pri trgovanju morate ostati vztrajni – čustev naj ne bo več. Znova in znova so kovanci znižali dvomestni odstotek, preden so se povečali na 200-300% dobička.

Ko lastnik kovanca začne padati, pred prodajo znova ocenite svoj položaj. Če ste investirali, ker verjamete v osnove kovanca, si lahko zastavite nekaj vprašanj:

  • Se je kaj od osnov spremenilo?
  • Ali so obstajala obvestila, ki bi vplivala na ceno?
  • Ste nehali verjeti v dolgoročno vizijo kovanca?

Če je vaš odgovor na vsa ta vprašanja “Ne”, razmislite, ali se držite. Ta strategija postane veliko lažja, če upoštevate zlato pravilo trgovanja s kriptovalutami: Ne vlagajte več denarja, kot bi vam bilo všeč izgubiti.

Na drugi strani te enačbe pa vas ob prodaji lahko premami tudi nekaj trdnih dobičkov. Čeprav je dobiček pametno, se boste morda želeli izogniti prodaji celotnega sklada. Odvisno od situacije bi lahko kovanec še narasel. Priljubljena strategija trgovanja je, da izvedete začetno naložbo, hkrati pa obdržite svoj zaslužek, vložen v kovanec, potem ko pridobite določen odstotek. To zmanjša tveganje za negativno stran, medtem ko vas še vedno izpostavlja potencialu navzgor.

Napaka št. 4: Neobveščenost

Na trgu, ki se premika tako hitro kot kriptovaluta, morate biti na tekočem z novicami iz panoge. Brez nastavitve tedensko ali celo dnevno bi se investicijske plime lahko spremenile, ne da bi sploh vedeli.

Dobra novica je, da obstaja veliko virov, ki to olajšajo. * Opozorilo o nesramnem vtiču * Tukaj na CoinCentral vam ponujamo najnovejše novice in izobraževalne vire, ki vam bodo v pomoč. Naše tedensko glasilo * kašelj prijavite se spodaj kašelj * največ tedenskih novic in člankov v tednu pošlje neposredno v mapo »Prejeto«.

Kanali Telegrama Twitter, Reddit in projekti so tudi odlični viri, s katerimi lahko ostanete obveščeni. Pogosto skupine delijo posodobitve projektov in pomembna obvestila na teh platformah, preden pridejo v običajne medije. Če se pridružite tem skupnostim, imate tudi priložnost, da se bolj vključite v projekte, hkrati pa včasih celo vplivate na prihodnji razvoj.

Srečno tam zunaj

Tudi s temi nasveti boste nedvomno naredili napake. Naj vas to ne odvrača – zgodi se vsem. Del naložbenega procesa je, da se iz teh napak učimo in jih ne ponovimo.

Stalno izboljševanje je ime igre. In dokler boste to storili, boste v kratkem postali trgovec.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map