Ustanovitelj DreamTeama za spopadanje s trgom eSports v višini 50 milijard dolarjev kot zagonom

DreamTeam je vse-v-enem infrastrukturna platforma za konkurenčna igranja eSports. Platforma deluje kot varni plačilni prehod s ciljem, da postane konkurenca e-športa veliko bolj dostopna vsem po vsem svetu, ki želijo tekmovati.

DreamTeam želi rešiti nekaj perečih vprašanj za ljubitelje in igralce e-športa, kot so varna izplačila plač in sprejemanje denarnih nagrad na turnirju s pametnimi pogodbami. Podjetje je temeljilo na idealih ustvarjanja povsem decentraliziranega gospodarskega sistema, ki temelji na P2P stikih med uporabniki.

Povezali smo se z izvršnim direktorjem in ustanoviteljem DreamTeama Aleksandrom Kohanovskim. Kokhanovskyy ima 20 let izkušenj v industriji e-športa in je ustvarjal Natus Vincere (Na`Vi), ena najbolj priljubljenih ekip in uspešnih ekip v zgodovini eŠporta. Leta 2016 je Kokhanovskyy postal delničar ESForce, ki ga je za družbo Mail.Ru prevzel 100 milijonov dolarjev.

Kakšni so vaši CounterStrike kotleti danes? Ali še vedno razumete??

V resnici nimam časa za veliko igranje v teh dneh. Lahko pa to rečem, seveda še vedno imam. &# 128578;

Kaj je tisto, kar vas je pritegnilo k ustanovitvi DreamTeama?

Sem nekdanji igralec iger in že 20 let sem v industriji športa. Poznam ga od znotraj in od zunaj in iz več zornih kotov: od amaterja do uspešnega profesionalnega igralca, trenerja, vodje ekipe in izvršnega direktorja profesionalne ekipe NaVi. Vse te izkušnje so mi pomagale razumeti ključne bolečine vsakega igralca športa: kako oblikovati ekipo, kako najti odlične soigralce, trenerje, menedžerje, oglaševalce itd., Kako vse to obvladovati in še več, kako monetizirati in služiti denar. Tako sem se domislil, da bi zgradil eno platformo, ki bi lahko pomagala rešiti vse te težave na enem mestu. Zato gradim DreamTeam, ki bo postal kraj, ki bo edina vstopna točka za celotno industrijo športov in bo vsakemu igralcu omogočil, da doseže svoje cilje.

Sanjska ekipa

Pogovorimo se o nastajajočih tehnologijah. Blockchain, AI / ML in VR / AR imajo potencial, da popolnoma spremenijo igre na srečo, kot jih poznamo, in jih na nek način že imajo. Hitro preidimo na leto 2029 – 12-letni otrok vklopi svojo igralno konzolo. Kako drugačni se vam zdijo igralniške izkušnje in industrija?

Te tehnologije že spreminjajo igralno krajino. Čez 10-15 let se bodo igre na srečo preselile v AR / VR, ljudje ne bodo več sedeli blizu svojih računalnikov. Druga tehnologija, ki revolucionira industrijo, so mobilne igre. Že vidimo, da mobilni telefoni spreminjajo način igranja in uporabe svojih naprav. To je postalo obsedenost in ljudje se ure in ure igrajo na poti. Kar zadeva zmogljivost, mobilno igranje v primerjavi z računalniškim igranjem izgubi.

Toda z drugega vidika se bo, ko bo število mobilnih iger naraščalo, esports še naprej selil iz osebnega računalnika v mobilni telefon. Zdaj lahko vidimo, da telefoni že prehitevajo igre Console, Native PC, Tablet in Browser. Druga tehnologija je blockchain, ki ima velik potencial pri odpravljanju obstoječih vrzeli v igrah.

Blockchain bo sprva postal rešitev za znižanje stroškov mikrotransakcij med uporabniki in razvijalci iger. Druga točka je, da je veriga blokov najbolj varen način takšnih transakcij. Pomaga lahko povečati zaupanje med kupci in igralniškim trgom. Takšne projekte že vidimo na trgu. Glede na vse to je dejansko res težko napovedati, katere igralne priložnosti bomo videli čez 10 let. Zagotovo pa bo drugače.

Marca 2019 so Snapchat, Walmart in YouTube objavili, da objavljajo ponudbe iger na srečo in vstopajo v industrijo. Kakšen vpliv mislite na to na splošno na panogo? Kaj pa manjše platforme? Kaj pa igralci iger?


Kadar koli velik predvajalnik, kar pomeni Walmart, Youtube ali katero koli drugo znano in svetovno podjetje, ki vstopi na trg, je za esport super. Ta velika podjetja imajo povezave in vire, da dosežejo stotine milijonov ljudi. Torej, če bodo družbe, ki kotirajo na borzi, začele uporabljati esports, bo imela panoga velike koristi.

Glede vpliva, ki ga bodo ta podjetja imela na manjše platforme in igralce, trenutno ne morem trditi. Res je odvisno od tega, kaj so načrtovali.

Kakšna so vaša razmišljanja o razvijajočih se oblikah bitk, kot sta Fortnite in Apex Legends, v smislu zaslužka na tržnem deležu? Se lahko dotaknete, kaj je potrebno, da igralniško podjetje zasluži pomemben tržni delež v tej panogi?

Pri igrah, kot sta Fortnite in Apex Legends, opažamo meteorski dvig priljubljenosti. Torej, biti prvi na trgu zelo pomaga. Vendar to ni najpomembnejše. Očitno morate ustvariti neverjeten izdelek. Zagotoviti morate storitve in funkcije, ki jih igralci želijo in potrebujejo. In razmišljati morate nenavadno, da bi našli funkcije, ki lahko povežejo skupnost.

Če zmorete vse te stvari, imate veliko možnosti, da osvojite pomemben odstotek trga. Mislim, da je malo prostora za več iger Battle Royale. Ker ni prostora za MOBA – vse je na voljo za dve igri, kot sta Dota2 in LOL.

Mislim, da bomo v naslednjih 2-3 letih videli nove faze v razvoju večigralskih iger v novih žanrih. Vsekakor pa bom rekel, da bodo te igre bolj namenjene naključnemu občinstvu kot trdim.

Zakaj tokenizacija in blockchain? Bi se lahko dotaknili, kaj DreamTeam razlikuje od podobnih ponudb na trgu?

DreamTeam Tokens so bili ustvarjeni z namenom izboljšanja celotnega ekosistema esports. Žetoni v kombinaciji z najnovejšo tehnologijo blockchain rešujejo številna pereča vprašanja za ljubitelje esporta, kot so varna izplačila plač in sprejemanje izplačil denarnih nagrad na turnirju, hkrati pa se izogibajo pogostim pastem, kot so prevare in neplačila.

sanjska ekipa

In vse to je mogoče storiti z uporabo pametnih pogodb. Sponzorji in oglaševalci so lahko popolnoma prepričani, da bo denar izplačan šele, ko bodo njihovi KPI 100% izpolnjeni (naj bo to neka oglaševalska kampanja, ogledi videoposnetkov itd.).

Menimo, da gre za idealen decentraliziran gospodarski sistem, kjer za vaš denar ni nihče odgovoren, temveč le p2p stik med uporabniki. Če govorimo o drugih podjetjih, da, imamo nekaj nišnih konkurentov. Toda podjetja v takem obsegu v esportih niso prisotna, saj ustvarjamo edinstveno kombinacijo verige blokov, umetne inteligence, kadrovskih storitev, možnosti monetizacije in še veliko več. To je tisto, kar DreamTeam izstopa.

Kot nekdanji ljubiteljski igralec je ta slika precej razburljiva. Žal takrat e-šport ni bil videti tako donosen kot kariera kot zdaj. Bi nam lahko predstavili, kako DreamTeam načrtuje amaterske igralce igre spremeniti v profesionalce?

sanjska ekipa

Kot pri vsakem profesionalnem ekipnem športu je za zmago bistvenega pomena dvoje: odlična ekipa in spretnosti. DreamTeam je platforma, ki gradi oboje. Dokler ni prišel DreamTeam, je bil povprečni igralec zelo težko dostopati do orodij, ki jih uporabljajo profesionalne ekipe. Na primer orodje DreamTeam CS: GO Analytics. Ekipe lahko svoje igre naložijo v naš program Analytics, ki bo analiziral njihovo igro, prav tako pa lahko analizirajo katero koli igro, da se naučijo nove taktike Pro ali se naučijo, kako preprečiti boj proti nasprotnikom. DreamTeam ima tudi funkcijo, imenovano DreamTeam Journey.

Ta funkcija uporabnike vodi skozi korake iskanja ekip in igralcev, postavljanja vadbenih iger na brezplačnih strežnikih, uporabe vadbenega centra in analitičnega orodja in še veliko več. S tem, ko je vse dostopnejše, lahko DreamTeam stotinam milijonom igralcem pomaga utirati pot od amaterja do profesionalca.

Kakšni so vaši načrti in kanali za pridobivanje uporabnikov? Potem, kako ohraniti, da se uporabniki vračajo?

Od uvedbe platforme smo za pridobivanje uporabnikov uporabili naslednje razpoložljive kanale: trženje vplivnežev, SEO, iskalniki (Google, Bing), trženje vsebine, partnerstva in sponzorski programi itd..

Najboljši način za izbiro pravega kanala je preizkus vseh možnih regij in vseh možnih instrumentov. Vsak kanal dobro deluje, odvisno od ciljev, občinstva, zemljepisa in drugih dejavnikov. Optimizacija iskanja je eden najboljših kanalov glede prometa, saj nas ljudje sami iščejo in najdejo.

Da bi se dotaknili partnerstev in sponzorskih programov, smo sponzorirali FACEIT Major London 2018 (CS: GO) in nekaj turnirjev Starladder. V partnerstvu imamo z vodilnimi v industriji, kot sta Na’Vi in Fnatic. Z vplivnim trženjem smo prejeli res lepe rezultate, to je bil eden glavnih kanalov, ki nam je pomagal doseči 1 milijon uporabnikov v manj kot letu dni.

Kot smo že omenili, je bilo skoraj nemogoče dostopati do funkcij, ki jih imajo profesionalne ekipe, poleg tega pa je bilo na enem mestu mogoče najti vse potrebne funkcije. DreamTeam to spreminja. Ustvarjamo jasno pot za vsakega igralca, da doseže svoje cilje. In seveda, če dodate nove funkcije in nove igre, se uporabniki vrnejo na platformo.

Kateri so največji izzivi ali mejniki, ki jih DreamTeam načrtuje v bližnji prihodnosti?

Zaenkrat smo v glavnem osredotočeni na sam izdelek, tržni postopek je že postavljen. Zdaj delamo na razvoju izdelka, da bi povečali njegovo ohranitev. Da bi to dosegli, nenehno delamo na dodajanju novih in izboljšanju obstoječih funkcij za našo glavno igro na platformi – CS: GO. Poleg tega iščemo nove trge in nove igre.

Pred nekaj meseci smo lansirali Apex Legends – kjer lahko uporabniki spremljajo dinamično statistiko, si ogledujejo lestvice najboljših po vsem svetu, najdejo in klepetajo z igralci s funkcijo LFG, se učijo profesionalnih strategij z vodniki DreamTeam in spremljajo najnovejše novice . Dodajanje legend Appex je zelo dobro delovalo tudi pri pretvorbi.

Če povzamemo, naš največji izziv je razumeti, kako lahko opravljeno delo uporabimo v drugih igrah, dodanih na platformo. Glede širitve poslovanja iščemo druge trge. Na azijskih trgih vidimo ogromen potencial in zdaj delamo na novih priložnostih za partnerstvo, da bi se v Aziji začeli leta 2020.

Kako lahko bralec podpira DreamTeam?

Najboljši način za podporo DreamTeamu je, da se pridružite naši platformi! :) Ko gradimo platformo za šport številke 1 prihodnosti. In ne dvomimo, da bo čez 10-15 let šport večji od vseh drugih tradicionalnih športov.

Hvala vam!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map