Vadnica za cenovne cikle: Trgovanje s prvim odmikom

Cena ciklov so eden izmed zanesljivejših tehničnih pojavov na trgih kriptovalut. Njihova ponavljajoča se, časovno omejena narava vam ponuja pomembno prednost, ko iščete vstop / izstop iz trgovanja ob najprimernejšem času: korak pred konkurenco.

Ta kratka vadnica se začne z osnovnim razumevanjem ciklov in nato prikaže določen par post-trendov preobrat cikel trgovinske postavitve. Te nastavitve, ki temeljijo na ciklusu, se pojavljajo na vseh kripto trgih, uporabljajo skupne tehnične kazalnike in jih je enostavno zapomniti. Ponujajo vam tudi ugoden profil tveganja / dobitka in potencial za visok odstotek zmagovalnih poslov.

Cikli na trgih kriptovalut: kaj, zakaj, kako

Vse likvidne kriptovalute se gibljejo v vrsti cenovnih ciklov. Ti nihajoči vzorci nakupnega in prodajnega pritiska vam lahko ponudijo nizko tvegane in visoko nagrajene trgovinske priložnosti.

Piščanec ali jajce?

Nekateri trgovci trdijo, da cikli obstajajo sami po sebi in so sprožilec vseh tržnih potez na trgu. Vendar so tudi drugi enako odločni, da je nenehna bitka med biki in medvedi glavni dejavnik cikličnih cenovnih ukrepov. Razprava o piščancih in jajcih se seveda nadaljuje, toda vse, kar morate vedeti, je, da cikli obstajajo, jih je mogoče prepoznati in vam lahko ponudijo priložnost za dobiček.

idealizirana napoved cikla

Slika 1.) Litecoin / USD, dnevno: Cenovni cikli se pojavljajo v vseh kriptovalutah in na grafikonu vsakega časovnega okvira. Grafikon grafikona: Motivewave.com

Zgornji grafikon prikazuje tri različne idealizirane cenovne cikle v Litecoin / USD. Programska oprema samodejno določi optimalno število cenovnih vrstic za vsak cikel. Ciklični polkrogi zagotavljajo napoved za prihajajoče najnižje cikle (vsi cikli se merijo od korita do korita). V tem primeru se cikli 18,6-, 38,1- in 79,3-dneva navadno spustijo na ključne prelomne točke na trgu. Če pogledamo v prihodnost, enake tri meritve ciklov kažejo, da se lahko okoli sotočja najnižjih ciklov zgodi približno konec novembra ali v začetku decembra 2018.

Kolesarske najnižje se pojavljajo na bikovih, medvedjih in bočnih trgih in z njimi je mogoče uspešno trgovati v vseh tržnih scenarijih. Vendar pa ne bi smeli poskušati trgovati s ciklom med ultra nizkimi volatilnost konsolidacije. Bikovi cikli imajo sorazmerno plitvo upadanje najnižjih ciklov in sorazmerno dolge rallye v najvišje cikle. Medvedji cikli so značilno sorazmerno globoko upadli v najnižje cikle in sorazmerno majhni reliji v najvišje cikle. Cikli na trgih brez trendov so približno enaki pri premikih cen navzgor / navzdol v cikel visoko / nizko.

Preprosto, vendar deluje

Navadite si izračunati število cenovnih vrstic med pomembno gugalnica najnižje vrednosti kriptos, s katerimi trgujete. Za to nalogo uporabite čim več zgodovinskih podatkov. Nagrajeni boste z natančnejšim povprečnim številom ciklov. Upoštevajte cikel 18.6 v zgornjem grafikonu Litecoin / USD. Večina likvidnih kriptotrgov v vseh časovnih okvirih deluje s ciklom od 18 do 22 barov, zato je to morda najpomembnejši cikel, na katerega se morate osredotočiti.

Cikli so močni tehnični zavezniki resnih trgovcev, vendar pred novo trgovino vedno uporabite druge potrditvene kazalnike, kot so:

Včasih se bo cikel razširil na 24-26 barov ali celo skrčil na 13-15 barov, vendar se bo dolgoročno povprečje na splošno povprečno vrnilo na približno 18-20 barov. V naslednjih razdelkih boste priča močnemu načinu trgovanja s kratko in dolgo stranjo kripto trgov. Vse, kar potrebujete, je cenovni cikel 20 barov in običajna taktika preobrata trendov.


Ključni zajtrki:

 • Cenovni cikli se pojavljajo na vseh likvidnih kripto trgih.
 • Ko se več ciklov spusti skupaj, lahko pride do močnih preobratov.
 • Cikel 20 barov je med najpomembnejšimi za vas, da sledite.
 • Bikovi cikli kažejo na plitvo vračanje in močne rallye.
 • Medvedji cikli kažejo šibke rallye in globok upad.
 • Uporabite druga tehnična orodja za potrditev vseh nastavitev trgovine.

Trgovanje s prvim odmikom po preobratu medvedjega trenda

Prekrivanje a StochRSI ali Double Stochastic indikator na katerem koli kripto grafikonu cen in videli boste ponavljajoče se nihajoče vzorce nakupnega in prodajnega pritiska. Ta dva kazalnika ponavadi premetavata od a dolino (preprodana) do a vrhunec (overbought), ki vam ponuja odlično priložnost za dobiček. Toda to nihajoče delovanje kazalnika morate postaviti v ustrezen kontekst, preden ga lahko donosno trgujete.

BCHUSD prodaja kratki medvedji trend

Slika 2.) Bitcoin Cash / USD, vsak dan: Prodaja prvega umika v cikel visoko po medvedjem preobratu trenda je strategija trgovanja z veliko verjetnostjo. Grafikon grafikona: TradingView.com

Tukaj je opisano, kako lahko ugotovite nizko tveganje, visoko nagrado in kratke nastavitve trgovine s kripto cikli:

 1. Potrdite, da se je trend spremenil iz bikovega v medvedji. Na zgornjem grafikonu je prikazan močan vzponski trend v BCHUSD, ki se je postopoma izčrpal in začel odstranjevati vse pomembne najnižje nivoje (HL) tega vzpona.
 2. Po preboju ključne točke HL (črtkana rumena črta), a nižje-nizko (LL), ki potrjuje spremembo trenda. Zdaj ste imeli medvedji trend, da izkoriščate za potencialni dobiček.
 3. Z močnim oscilatorjem StochRSI ali Double Stochastic bi za potrditev visoke stopnje počakali na prvi močan rally do cikla (približno 4-7 barov).
 4. V idealnem primeru bi vstopili v novo kratko trgovanje, ko je cena presegla najnižjo najnižjo vrednost od prejšnjih dveh cenovnih vrstic. Želeli bi nastaviti stop izguba nad visoko stopnjo cikla.
 5. Če trgovanje ni uspelo, bi stop-izguba ohranila vašo izgubo majhno.
 6. Če bi trgovina potekala v vašo korist, bi držali položaj, dokler oscilatorji StochRSI ali Double Stochastic ne bi postali globoko preprodani. Na tej poti bi morali tudi delno pridobiti.
 7. Ko bi zaključili 8-11 cenovne vrstice, bi izstopili iz svoje kratke trgovine. Lahko pa uporabite tudi 8-obdobje eksponentno gibanje povprečja (EMA) kot učinkovita končna postaja.

Hitra in donosna trgovina

Prikazana kratka trgovina je bila res lepa zmagovalka, saj stop-stop ni nikoli bil v nevarnosti, da bi jo zadeli. Opazite, kako rally v kolesarjenje visoko (zeleni krog) je bil šibek v primerjavi s poznejšim padcem v končni najnižji cikel (rumene puščice).

Kratko zmagovalni posli ponavadi dosežejo največji potencial dobička prej kot njihovi dolgoletni bratje, zato bodite agresivni pri pridobivanju dobička.

Če skrajšate prvi povratek v cikel visoko po potrjenem preobratu medvedjega trenda, dajete moč novega in razvijajočega se trenda v svojo korist. To je trgovina z najnižjim tveganjem in najvišjo nagrado na katerem koli trgu in je enako močna. V nadaljevanju preučimo to trgovinsko postavitev.

Ključni zajtrki:

 • Vedno kratek prvi pomemben povratek v visok cikel po potrjenem medvedjem preobratu trenda.
 • Stop-izguba naj bo tik nad ciklom.
 • Ko se trgovina spreminja v vašo korist, izkoristite delni dobiček, saj se oscilatorji ključnih ciklov bolj prodajajo.
 • Bodite agresivni pri dobičku, kadar koli vam primanjkuje katerega koli kripto trga.

Trgovanje s prvim odmikom po bikovskem preobratu trenda

ETH kupi prvi odstop po bikovskem preobratu trenda

Slika 3.) Ethereum / USD, 240 minut: Nakup prvega povratka v nizki cikel po bikovskem preobratu je enako verjetna strategija trgovanja. Grafikon grafikona: TradingView.com

Evo, kako lahko prepoznate nastavitve trgovine z nizkimi tveganji, visoko nagrado in dolgimi kripto cikli:

 1. Potrdite, da se je trend spremenil iz medvedjega v bikovski. Na zgornjem grafikonu je prikazan daljši upad v ETHUSD, ki se je postopoma izčrpal pred oblikovanjem trojno dno vzorec, tisti, ki je imel višji nihaj (HL).
 2. Prekinjena je bila prejšnja točka HH (črtkana rumena črta) in je potrdila bikovsko spremembo trenda. To je ustvarilo priložnost za morebiten dobiček.
 3. Prvi povratek v nizek cikel (približno 3-6 barov) z uporabo oscilatorja StochRSI ali Double Stochastic je potrdil nizek cikel in oblikoval tudi višji nizek (HL).
 4. V idealnem primeru bi morali v novo dolgo trgovanje vstopiti, ko je bila najvišja najvišja vrednost od prejšnjih dveh cenovnih vrstic končno prekršena. Stop-izgubo postavite tik pod cikel nizko, da bodo potencialne izgube majhne.
 5. Ko se je dolga trgovina stalno dvigovala, bi si ustvarili delni dobiček, ko bi se cena presegla daleč nad 18-letno EMA (zlata črta na grafikonu).
 6. V idealnem primeru bi morali zaključiti dolgo trgovanje, ko preteče 10-14 barov po vstopu v trgovino. Toda ta trgovina je trajala nekaj časa in uporaba mehanskega izstopa iz trgovine s štetjem palcev ni prinesla velikega dobička. Zato bi bila uporaba zadnjega postanka pametna, ne glede na število prečk, ki so pretekle. EMA z osmimi obdobji je odlična postaja in bi vam omogočila, da poberete večino dobička.
 7. Dolga trgovanja se običajno gibljejo počasneje kot kratka trgovanja, zato je treba za izkoriščanje potencialnih dobičkov izkoristiti daljše časovno obdobje. Zapomni si to!

Še večja zmagovalna trgovina

Dolga upodobljena trgovina je bila res velikanski zmagovalec in stop-loss ni bil nikoli v nevarnosti, da bi bil zadet. Opazite, kako je bil povratek v nizko stopnjo (zeleni krog) šibek v primerjavi s poznejšim skokom v končni cikel visoko (zelena puščica). Nakup prvega povratka v nizko stopnjo po potrjenem bikovskem preobratu je najnižje tveganje, najvišja nagradna trgovina na katerem koli trgu, v katerem koli časovnem okviru in v vsaki likvidni kriptovaluti.

Ključni zajtrki:

 • Vedno kupite prvi pomemben povratek v nizek cikel po potrjenem bikovskem preobratu trenda.
 • Stop-izgubo postavite tik čez cikel.
 • Ko se trgovina premika v vašo korist, vzemite delni dobiček, saj se cena giblje precej nad ključnimi drsečimi povprečji (EMA z 18 obdobji, prikazana na grafikonu).
 • Uporaba štetja kolesarskih vrstic in 8-urni končni postanek EMA lahko prav tako pomagata zagotoviti racionalno osnovo za ustvarjanje dobička.
 • Dolgo zmagovalni posli običajno trajajo dlje kot kratki zmagovalni posli.

Povzetek

Zdaj že dobro poznate, kako uporabljati strategijo trgovanja z nizkimi tveganji in visokimi cikli nagrajevanja. Torej pojdi naprej. Izračunajte povprečne dolžine ciklov na kripto trgih, s katerimi trgujete, in začnite razvijati svoj trgovinski rob. Eksperimentirajte z različnimi nastavitvami oscilatorja in drsečimi povprečji, da natančno prilagodite svojo strategijo za vstop v trgovino in upravljanje. Danes začnite delati s to dinamiko grafikonov na svojih najljubših kovancih in si oglejte kripto trge v novi luči.

Izjava o omejitvi odgovornosti: Špekulacije na kriptovalutah ali drugih finančnih trgih vključujejo znatno tveganje; tvegani kapital uporabljajte samo pri trgovanju. Pred uvajanjem rizičnega kapitala na finančne trge se posvetujte s svojim finančnim svetovalcem.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map